Un nou set de poze cu versiunea coupe a modelului E-Klasse de la Mercedes.
Mercedes E-Klasse CoupeInlocuitorul modelului CLK, noul E-Klasse Coupe este promovat cu insistenta de Mercedes si nu fara motiv. CLK isi facuse deja o imagine, mai mult cea a unui model independent, iar noul Coupe isi arata si prin nume apartenenta la E-Klasse, iar germanii vor sa evite ca noul model sa intre intr-un con de umbra de la lansare. Pozitionarea pe piata este diferita: in vreme ce berlina se adreseaza celor cu gusturi mai clasice si cu un anume statut social, coupe-u - setat pentru un comportament mai sportiv - este adresat celor ce apreciaza imaginea, dar si performanta sportiva.
Avantajele coupe-ului constau in platforma setata mai sportiv, gama de motoare puternice, dar si aerodinamica excelenta, germanii spunand ca E-Klasse Coupe este cea mai aerodinamica masina de productie, cu un coeficient aerodinamic de 0,24.

Propulsorul de baza – cel de intrare in gama – este unul cu 4 cilindri, care dezvolta 204 CP si este cuplat in versiunea standard la o cutie de viteze automata, cu 7 trepte. Modelul se numeste E 250 CGI Coupe si afiseaza un consum mediu de doar 7 litri/100 km. Urmeaza modelul E 350 CGI Coupe, cu un motor V6 care furnizeaza 292 CP, al carui consum mediu este de 8,5 l/100 km. Cel mai puternic motor cu care poate fi – deocamdata – dotat E-Klasse Coupe este V8-ul de 5 litri care produce 388 CP si 530 Nm. In cazul acestui model consumul mediu este de 10,9 l/100 km.
Mercedes E-Klasse Coupe - motorPentru cei ce nu au nimic impotriva unui propulsor turbodiesel pe un coupe premium exista modelul E 250 CDI, care ofera 204 CP si 500 Nm. In ciuda acestor valori, consumul mediu anuntat este de 5,3 l/100 km. Cel mai puternic turbodiesel este cel de pe modelul E 350 CDI si produce 231 CP, consumul mediu fiind de 6,8 l/100 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.