Mazda a prezentat o noua galerie foto cu cel mai puternic hothatch al sau - Mazda3 MPS.

Mazda3 MPSConstructorul nipon a creat o noua generatie Mazda3 bazata pe o platforma sportiva, pe care vrea sa o puna in valoare in fata clientilor. Si cum ar putea face mai bine acest lucru decat prin intermediul unui hothatch. Acest gen de sportive sunt foarte apreciate in Europa si Asia. In Europa insa exista o problema - hothatch-urile de traditie, care au prioritate pe lista dorintelor europenilor. Cei de la Mazda stiu asta, la fel cum stiu si ca Mazda3 MPS nu se poate compara cu Golf GTI, de exemplu, la capitolul notoritate.

Mazda3 MPSSolutia niponilor a fost compensarea prin putere. Asa ca noua Mazda3 MPS vine cu un propulsor turbo, de 2,3 litri, care produce 260 CP/5.500 rpm si 380 Nm/3.000 rpm. Transmisia este asigurata de o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte. Acceleratia 0 - 100 km/h este posibila in 6,1 secunde, iar viteza maxima este de 250 km/h.

Mazda3 MPSCu toate acestea, puterea semnificativ mai mare decat a Golf-ului GTI nu insemna mare lucru daca nu este pusa bine pe sol. Iar 260 CP sunt prea multi pentru puntea fata. Niponii spun ca au rezolvat acest aspect prin intermediul unor planetare adaptate si a unui diferential cu alunecare limitata. Rezultatul se va vedea insa in momentul in care masina va fi condusa.

Mazda3 MPS


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.