Unul dintre cele mai interesante concepte venite de la Buick este Riviera, un nume binecunoscut americanilor, care au ocazia sa-l admire la Salonul Auto de la Detroit.

Galerie foto: Buick Riviera ConceptConceptul Riviera a avut premiera mondiala anul trecut la Salonul Auto de la Shanghai, iar luna aceasta este prezentat si americanilor, la Detroit. Masina afiseaza linii puternice care induc ideea unei masini sport cu oarecare inspiratii din trecut. Asta pentru ca Riviera e un nume celebru pentru Buick, mai multe generatii fiind vandute in SUA intre 1963 si 1999.
Galerie foto: Buick Riviera ConceptRiviera arata in mare masura limbajul de design ce va fi folosit de constructorul american in urmatoarea perioada si daca americanii reusesc sa-l adapteze cu succes modelelor de serie, atunci vom vedea niste masini foarte interesante de la Buick. Si asta ar fi admirabil, vand in vedere ca designul lui Riviera a fost conceput in China, printr-un joint venture intre GM si SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation).

Galerie foto: Buick Riviera ConceptConceptul nu este doar o reinterpretare moderna a coupe-urilor Riviera din anii ’60 si ’70, ci a folosit ca surse de inspiratie si conceptul Y-Job (1938), dar si modelele Le Sabre din anii ’60.

Galerie foto: Buick Riviera ConceptCaroseria utilizeaza in mare parte fibra de carbon, iar portierele sunt de tipul Gullwing. Interiorul este extrem de modern, futurist, desi nu sta probabil prea bine la capitolul ergonomie. Un sistem de iluminare high-tech pune in evidenta complexitatea si designul tabloului de bord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.