Primul SUV de la Dacia iese pe teren in 2009. Modelul cu tractiune integrala va fi construit pe platforma Logan sau pe o platforma adaptata.

Producatorul de automobile Dacia va lansa pana la finele anului viitor un model SUV (Sport Utility Vehicle) construit pe platforma tehnica a gamei Logan, a declarat astazi Jacques Daniel, directorul comercial Renault. "Pana la sfarsitul lui 2009 Dacia va lansa un model cu tractiune integrala, construit pe platforma Logan sau pe o platforma adaptata", anunta Ziarul Financiar.

Oferta de preturi pleaca de la 13.000 de euro pentru varianta de baza, fara optiuni suplimentare. Potrivit Evenimentul Zilei , logan SUV va fi al saselea model Dacia care va ajunge pe piata din Romania. Prin renuntarea la sistemul de tractiune integrala, ipoteza in care s-ar pierde chiar elementul de noutate al masinii, pretul ar putea plonja spre 11.000 de euro.

Revista franceza AutoPlus a publicat doua fotografii din care se poate observa asemanarea dintre noul Logan SUV si Nissan Qashqai, model de nisa al aliantei Renault-Nissan (plasat intre segmentele C si SUV compact).

Vestea buna este ca, daca va place, veti avea ocazia sa achizitionati un Qashqai mult mai repede decat un Logan SUV. Modelul japonez se lanseaza in Romania la finele acestei luni. Vestea proasta: Nissanul va costa mai mult decat Dacia, informeaza auto.rol.

Cel mai mare motor montat sub capota primului SUV Dacia ar putea avea 115 cai-putere. Logan 4x4 ar deveni astfel cel mai puternic automobil fabricat la Pitesti.

Modelul Logan se fabrica pana in prezent sub forma de sedan, break si furgon. Pana la aparitia SUV-ului este asteptata versiunea hatchback (la sfarsitul acestui an in Brazilia, din 2008 si in Europa).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.