Ford va lansa noul Ford Fiesta, o masina care se aseamana cu Mondeo, fratele mai mare din familia producatorului american.

Ford dezvaluie in sfarsit primele imagini cu noul Fiesta, dupa ce prezentase initial doar o serie de concepte. Masina a pastrat numele si o mare parte din imaginea conceptului Verve prezentat in 2006 la Frankfurt. Potrivit Gazeta Sporturilor, versiunea de productie se va lansata la inceputul lunii martie, cu ocazia Salonului Auto Geneva, si va putea fi cumparata din luna decembrie a acestui an.

Fiesta poate fi catalogat drept un mini-Mondeo cu un interior foarte modern, evident modificat fata de generatia precedenta. Unul din scopurile inginerilor a fost reducerea nivelului de zomot din cabina si obtinerea unui confort asemanator modelelor de clasa superioara. Cei de la Ford au mai urmarit reducerea greutatii odata cu imbunatatirea elementelor de siguranta. In acest scop s-au folosit o mare parte din componentele de pe Mazda 2, o masina mai usoara decit generatia precedenta.

Cumparatorii vor avea de ales intre mai multe versiuni pe benzina si doua versiuni diesel. Pentru cei care prefera benzina, Ford a pus la dispozitie doua versiuni ale propulsorului de 1.2 litri, de 60 respectiv 80 de cai, o unitate de 1.4 litri si 90 de cai putere si o versiune de top de 1.6 litri si 115 cai putere, informeaza Click.

Designul masinii are o abordare complet diferita, rezultat al ideilor stilistului Martin Smith (care s-a ocupat si de modelele Opel Zafira si Corsa, inainte sa treaca la Ford) utilizand elementele vizuale de la modelele S-Max si noul Mondeo, precizeaza Sotto.

Noul Fiesta este asteptat in varianta de serie spre sfarsitul anului viitor, poate la Salonul Auto de la Paris.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.