Volvo va prezenta in premiera, la Salonul Auto de la Geneva, noul model XC60, concurentul lui BMW X3.

XC60 este destinat sa concureze intr-un segment in plina crestere, cel al SUV-urilor compacte, impotriva ultimelor aparitii, Volkswagen Tiguan, Ford Kuga si Renault Koleos, dar si impotriva modelelor consacrate din acest segment, informeaza Sotto

Presedintele Volvo, Fredrik Arp, a declarat, potrivit Gandul, ca „Nu este doar cel mai sigur Volvo conceput vreodata. Daca ma intrebati pe mine, este si cel mai surprinzator.”

XC60 este combinatia intre doua stiluri auto - o caroserie atletica cu garda la sol inalta si roti mari, dar si linii fine, sportive, specifice unui coupé.

„Daca astazi imi spuneti ca puteti recunoaste un Volvo de la o suta de metri, pot sa va spun ca XC60 emana spiritul Volvo de la o distanta de cel putin de doua ori mai mare”, spune seful Departamentului de proiectare de la Volvo.

Drive-test ne aduce la cunostinta tehnologia de ultima generatie de care dispune noul XC60.Astfel, Volvo XC60 ofera sistemul City Safety, care simte momentul in care este posibil sa se produca o coliziune si pune presiune in sistemul de franare, ajutand soferul sa evite un accident. Sistemul este activ pana la viteza de 30 km/h iar la viteze mai mari el ajuta doar la diminuarea pagubelor.

Din punct de vedere mecanic XC60, este bazat pe platforma lui Land Rover Freelander 2.

Conform ProMotor, la interior, XC60 ne atrage datorita consolei centrale care aduce cu un enorm display pe verticala, atunci cand este pus in functiune.Este adevarat, doar partea superioara este, practic, un ecran pe care se afiseaza informatii despre masina, pentru ca in partea inferioara avem parte tot de butoane si comutatoare, pentru sistemul de climatizare si cel multimedia. Numai ca nu in stilul obisnuit, ci cu un look de iPod, extrem de reusit.

Volvo XC60 va fi construit la fabrica Volvo Cars din Ghent, Belgia, informeaza Gandul. In Europa, masina va fi pusa in vanzare in cea de-a doua parte a anului. Nu se cunoaste inca pretul, dar, dupa toate probabilitatile, acesta va fi comparabil cu cel al concurentului BMW X3, al carui pret de pornire este de 34.367 euro (inclusiv TVA).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.