Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a obtinut anul trecut venituri de 20,52 milioane de lei din inchirierea spatiilor din apropierea drumurilor.
Spatiile din apropierea drumurilor sunt date spre inchiriere pentru amplasarea panourilor publicitare, pentru locuri de parcare, amplasarea de cabluri si conducte de utilitati, a unor spatii comerciale, restaurante, cafenele, etc. Potrivit reprezentantilor companiei, veniturile obtinute anul trecut sunt in scadere cu 8,6% fata de 2006. Scaderea veniturilor a fost cauzata de aprecierea leului in raport cu euro in perioada 2006-2007, tarifele companiei fiind percepute in moneda europeana, au precizat reprezentantii companiei.

Pentru 2008, CNADNR estimeaza cresterea veniturilor la 23,09 milioane de lei (6,41 milioane euro), pe fondul deprecierii leului in raport cu euro, dar si scumpirii tarifelor practicate, care va avea loc in aproximativ o luna. Astfel, taxa pentru amplasarea unui panou publicitar in apropierea unui drum european va creste de la 2,21 de euro la 2,63 de euro metrul patrat pe luna, pentru locurile de parcare de la 0,59 de euro la 0,71 de euro metrul patrat pe luna, pentru amplasarea stalpilor de care sunt prinse cablurile electrice de la 0,90 euro la 1,08 euro pe bucata pe luna.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.