Rompetrol va majora in aceasta saptamana pretul benzinei si al motorinei cu 0,09 lei/litru, a anuntat compania.

Cresterea pretului titeiului pe piata internationala continua sa-si faca simtite efectele si pe piata autohtona. Scumpirea are ca efect direct, majorarea preturilor la carburanti. Potrivit Gandul, Rompetrol, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse petroliere din Romania, va scumpi in cursul aceastei saptamani pretul la pompa al carburantilor cu 9 bani pe litru, potrivit unui anunt facut ieri de reprezentantii companiei.

Astfel ca, un litru de benzina Premium va costa 3,75 de lei, pret care se va aplica si la sortimentul Efix 95, iar Euro Super 98 va fi comercializat cu 4,35 lei, se arata intr-un comunicat al Rompetrol. Pretul motorinei Efix Euro 4 va creste cu 2,36%, de la 3,81 lei la 3,9 lei/litru, iar pentru motorina super Euro 5 consumatorii vor plati 4,16 lei/litru. Ziarul anunta ca noile majorari vor fi valabile pana pe 2 martie.

Rompetrol a fost infiintata de omul de afaceri Dinu Patriciu in 1998 si a fost preluata anul trecut de compania de stat KazMunayGas din Kazahstan. Romania Libera relateaza ca in Romania, Rompetrol opereaza peste 300 de statii de distributie a carburantilor. La finele saptamanii trecute, si compania Petrom, care detine cea mai extinsa retea de benzinarii la nivel national, a majorat tot cu 0,09 lei/litru preturile la carburanti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.