Potrivit Gandul, noul C5 este prevazut cu 7 airbag-uri fiind disponibile in echiparea de serie. Datorita centrului fix al volanului, soferul beneficiaza de un airbag frontal plus de un airbag pentru genunchi.Alte 2 airbaguri cortina asigura protectia pasagerilor in zona capului.

Pe langa cele 7 airbaguri, AutoNews informeaza ca C5 are o structura special intarita, compusa, in partea din fata, din punti cu deformare programata pe care sunt montate absorbanti de soc si o punte de aluminiu. O bara joasa se prelungeste sub podea si una inalta pe deasupra trecerii dintre roti pentru a-i imbunatati comportamentul in cazul unui soc frontal. In partea centrala, baza si partea superioara a calandrelor din tabla UHLE (Ultra Haute Limite Elastique) au fost special concepute pentru a rigidiza hablitaclul si pentru a garanta o celula de supravietuire in caz de impact.

Masini.ro
noteaza ca cele 5 stele au fost acordate si datorita sistemului de avertizare la depasirea liniei de marcaj a benzii de circulatie, la trecerea nesemnalizata, soferul fiind atentionat prin emiterea unor vibratii.