La editia cu numarul 78 a Salonului Auto de la Geneva au fost anuntate peste 130 de premiere europene si mondiale din toate sectoarele industriei auto internationale. si in acest an, tendinta este accentuata pe masini care folosesc tehnologii alternative si combsutibili neconventionali pentru propulsie.

In cele 10 zile cat dureaza evenimentul, de pe 6 pana pe 16 martie, vor fi prezente aproape 1.000 de marci din peste 30 de tari si aproape 260 de expozanti. Aproape toate marcile prezente la Geneva 2008 si-au intensificat studiile de cercetare si dezvoltare pentru a gasi noi metode de propulsie.

Din cele 94 de premiere mondiale si europene, 17 sunt concepte care folosesc tehnologii alternative de propulsie. Mai mult, Hala 3 a complexului expozitional Palexpo din Geneva este special dedicata acestui fapt. Interesul major pentru acest an va fi, ca de obicei in ultima perioada, pentru vehiculele cu propulsoare electrice.

130 de premiere europene si mondiale


Producatorii importanti vor fi prezenti cu modele hibride, si aici merita mentionat pionierul acestui domeniu, gigantul japonez Toyota, ce va prezenta si modele de lux echipate cu motor electric. si producatorii chinezii s-au aventurat in acest domeniu, compania BYD fiind prezenta la Geneva cu un model hibrid.

Citeste si:

Totusi, Salonul auto de la Geneva nu reprezinta doar vitrina tehnologica a viitorului, pentru ca trei dintre companiile prezente vor avea de celebrat. Italdesign, creatorul primului Volkswagen Golf sau a altor modele precum Alfa Romeo Brera sau Fiat Grande Punto, a intretinut mai bine de 40 de ani visele pasionatilor designului auto, ridicat la rang de arta. Un alt clasic in viata al carosierilor de lux este Franco Sbarro va sarbatori 35 de ani de cand produsele sale sunt vedete ale Salonului de la Geneva.

Propulsiile hibride si carosierii de lux sunt totusi o mica parte din cele aproape 1.000 de marci prezente la eveniment, iar Geneva 2008 va fi mijlocul cel mai profitabil pentru constructorii auto sa arate lumii ce pot.

Constructorul sud-coreean Hyundai vine anul acesta la Palexpo cu o sumedenie de premiere, europene sau mondiale.

Merita amintite noul Hyundai Sonata, premierea europeana, Hyundai Matrix, premiera mondiala, la fel si Hyundai Eco-Dinamic. Pe langa premiere, Hyundai expune si HED-5, un concept car monovolum cu 6 locuri, construit din materiale moderne si cu o mare versatilitate. in standul sud-coreenilor vor mai fi prezente bine-cunoscutele modele ale anului 2008 – adica micutul i10, Getz, i30 & i30 break, monovolumul Grandeur, sportivul Coupe si consacratele SUV-uri Tucson si Santa Fe.