Cei pasionati de viteza si lux au fost vrajiti de ultimul model de la Ferrari, 430 Scuderia.

Potrivit ProMotor, noul model se va alatura gamei V8 compuse din F430 Coupe si Spider, reprezentand sportivul pur sange al familiei. 430 Scuderia este o berlinetta cu doua locuri, indreptatata exclusiv spre clientii Ferrari cei mai dornici de sportivitate, fiiind o demonstratie a tehnologiei din Formula 1 integrata intr-o masina de strada.

Greutatea a fost scazuta cu 100 de kg fata de modelul de baza, ajungandu-se acum la o masa totala de 1250 kg, ce se traduce intr-un raport de 2,45 kg pe cal putere. Propulsorul, un V8 aspirat de 4308 cc si 510 Cp la 8500 rpm, profita de acest avatanj pentru a-i imprima noului model un caracter super sportiv, asistat de un sofisticat program de gestiune electronica. Printre elementele specifice noului model amintim de dungile longitudinale, jantele de o culoare gri si numeroase elemente realizate din fibra de carbon.

Auto Ghid noteaza ca performanta superba, atat pe sosea, cat si pe pista de curse, este asigurata de catre o serie de solutii de ultimul racnet. Avem ultimul software F1 – Superfast – care reduce schimbarea timpii de schimbare a vitezelor la doar 60 de milisecunde, alaturi de un sistem de control al tractiune care, pentru prima data, combina diferentialul electronic „E-Diff” si „F1-Trac”, sistemul de control al stabilitatii si tractiunii intr-un singur modul.

F430 Scuderia a fost prezentata oficial in septemembrie 2007 la Salonul Auto de la Frankfurt de catre Michael Schumache, care a contribuit semnificativ la realizarea noului bolid italian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.