Auto 1 Martie 2008 04:21
EuroNCAP a inceput sa testeze si pick-up-uri, iar primele rezultate au adus surprize foarte neplacute.

Pana acum, organizatia EuroNCAP nu a facut teste pe modele pick-up, dar oficialii acestei organizatii au introdus recent si acesta sectiune. Primele teste s-au facut pe trei modele, iar doua dintre ele au produs surprize deloc placute pentru respectivii producatori.

Dezastru pentru Nissan si Isuzu la ultimele crash-teste!Cea mai mare surpriza a rezervat-o Nissan Navara, pick-up-ul construit pe platforma lui Pathfinder. Masina a obtinut o singura stea si a aratat ca impactul frontal la 64 km/h poate pune serios in pericol viata soferului. Una dintre probleme este caroseria, care nu este deloc stabila la impact, se deformeaza masiv si permite intruziuni serioase in habitaclu. Pedalierul a avansat mult in interior si risca sa raneasca picioarele soferului, la fel si unele parti ale bordului.

O alta problema este faptul ca airbag-urile frontale si sistemele de pretensionare ale centurilor de siguranta s-au declansat prea tarziu, iar leziunile cauzate de aceste aspecte pot pune in pericol viata pasagerilor din fata.

Masina a primit un singur punct din 16 posibile la impactul frontal, dar s-a descurcat foarte bine la impactul lateral unde a luat 16 puncte din tot atatea posibile, avand in vedere ca nu vine echipata in serie cu airbag-uri pentru protectia capului si ca urmare nu s-a efectuat testul cu stalpul.

Rezultatul modelului Navara este unul surprinzator daca ne gandim ca, la alte modele Nissan are rezultate bune la crash teste. De exemplu, Pathfinder, modelul din care deriva Navara, are 4 stele, X-Trail are tot patru stele, iar Qashqai are chiar 5 stele.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.