Auto 3 Martie 2008 22:27
Fabricantul german Daimler pare ca s-a decis sa-si produca modelele in Romania

Producatorul auto german Daimler, care detine o hala de productie de roti dintate si piese pentru Mercedes-Benz la Cugir, judetul Alba, cauta acum teren in zona pentru „extinderea activitatilor“, a anuntat ieri Teodor Atanasiu, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Potrivit sefului AVAS, autoritatile locale si reprezentantii Autoritatii au purtat deja discutii pentru identificarea unui teren pentru inceperea unei noi investitii a fabricantului Mercedes.

La finele lunii ianuarie, oficiali ai Daimler au anuntat ca intentioneaza sa deschida o uzina pentru productie de automobile Mercedes-Benz, fiind mentionate ca posibile locuri Romania si Polonia. Grupul german este pe piata romaneasca din 2001, prin infiintarea firmei mixte Star Transmission, la Cugir, care produce cutii de viteze si componente metalice.

„Pentru a putea sa isi dezvolte productia au nevoie de un amplasament nou si am discutat acest lucru cu primarul si consilierii locali, fiindca exista doua posibilitati. Una dintre acestea ar fi in actualul perimetru al Uzinei Mecanice din Cugir, iar acest lucru il voi discuta cu conducerea societatii pe baza documentelor pe care le-am solicitat deja a-mi fi prezentate, iar o a doua varianta, la fel de fezabila, ar fi un teritoriu in imediata vecinatate a intravilanului orasului, intre Cugir si Vinerea“, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Atanasiu. El a mentionat ca a avut simbata o intilnire cu primarul orasului si reprezentanti ai Consiliului Local, unul dintre subiectele abordate fiind proiectul de dezvoltare a companiei Daimler.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.