Salonul International de Automobile de la Geneva (Elvetia), aflat la cea de-a 78-a editie, pastreaza pentru 2008 tema de larg interes privind dezvoltarea de tehnologii alternative, care sa limiteze dependenta fata de petrol.

In acest context, printre premierele care vor fi expuse se numara autoturisme, SUV-uri, monovolume si chiar masini sportive care dispun de motoare hibride. Al treilea membru al familiei X de la BMW, X6, va dispune si de o motorizare hibrida pe linga doua propulsoare pe benzina. Tehnologia Two-Mode Hybrid care va fi folosita pe noua masina va fi similara cu cele de pe modelele Chevrolet Tahoe si GMC Yukon existente pe piata americana.

De altfel, in 2005, General Motors, BMW si fostul concern DaimlerChrysler au semnat un acord de dezvoltare a unei tehnologii hibride, ca raspuns la succesul inregistrat pe acest segment de piata de rivalii japonezi, precum Toyota si Honda. Potrivit oficialilor BMW, noua tehnologie va permite o economisire de 20% a cantitatii de carburant.