GM va lansa doua modele noi in Romania: Opel Agila si Chevrolet Aveo Noul automobil mini-volum Opel, ce va fi lansat pe piata romaneasca, are in Germania un pret de pornire incepand de la 9.990 euro, dar pentru piata autohtona nu a fost precizata inca o valoare de comercializare .

La fel ca predecesorul sau, care s-a vandut in peste 440.000 de unitati, noul Opel Agila, cu cinci usi si cinci locuri, are bune perspective pe piata europeana, care in 2008 este estimata sa atinga 1,3 milioane de unitati comercializate, sustin reprezentantii companiei.

Opel Agila va beneficia de doua noi motorizari pe benzina, furnizate de partenerul japonez, Suzuki. Motorizarea de baza consta intr-un motor pe benzina, de 1000 cc, in trei cilindri, care dezvolta 65 CP, capabil sa propulseze Opel Agila cu o viteza maxima de 160km/h.

Al doilea tip de motorizare, tot pe benzina, de 1.200 cc este capabil sa dezvolte 86 CP si propulseaza noul Agila cu o viteza maxima de 175 km/h. Acest motor va fi in curand disponibil si cu o transmisie automata optionala cu patru trepte.