Auto 3 Martie 2008 04:04
Audi va prezenta la Salonul Auto de la Geneva cel mai puternic SUV diesel din lume.

Partea frumoasa la noul model Q7 V12 TDI nu mai vine de aceasta data din exterior ci din interior unde, dispune, potrivit Sotto, de un propulsor TDI V12, de 6 litri, cu doua turbocompresoare, fiecare avand "grija" de cate un rand de cilindri. Puterea maxima este de 500 CP, iar cuplul maxim este...dublul acestei valori. 1.000 Nm (disponibili intre 1.750 si 3.250 rpm) sunt transmisi prin intermediul sistemului quattro, o valoare care te face sa te intrebi ce nu poate misca din loc aceasta demonstratie de masivitate si forta.

Potrivit StiriAuto.ro, cu o asemenea herghelie sub capota Q7 se comporta ca o sportiva pursange pe pista ajungand la prima suta in 5.5 secunde. Despre viteza maxima nu vom afla decat dupa ce masina va intra in posesia celor care ii vor dezactiva limitarea din fabrica de 250 de km/h. Probabil ca Q7 V12 TDI poate atinge usor 300 de km/h.

Mai mult decat atat, Automarket adauga, ca SUV-ul inregistreaza un consum mediu de doar 11.9 litri/100km si se incadreaza in reglementarile Euro V, valabile pentru anul 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.