Furnizorii de componente auto au asigurat unul dintre cele mai importante volume de investitii straine. Tendinta se va pastra si in urmatorii ani, odata cu intrarea pe piata a noi producatori de automobile.

In prezent, in tara noastra sunt prezenti peste 40 de furnizori straini de subansamble auto, investitiile totale din domeniu realizate din 1990 si pana in prezent ridicandu-se la aproximativ 2,5 miliarde de euro. Ultimii pe lista potentialilor investitori asteptati sa intre pe piata romaneasca sunt furnizorii grupului international Ford.

Odata cu preluarea efectiva de catre Ford a fabricii din Craiova sunt asteptate sa intre si companiile care asigura partea de componente. Unele dintre ele si-au manifestat deja interesul pentru spatiile libere de pe platforma Tractorul Brasov. „Sunt firme interesate pentru inchirierea unor spatii sau hale. Unii sunt furnizori de echipamente ai Ford", au declarat reprezentantii Flavus Investitii, proprietarul platformei Tractorul, fara a da detalii in acest sens.