Auto 7 Martie 2008 03:36
Acasa, la Salonul Auto de la Geneva, elvetienii au venit cu un concept extraordinar!

Cei de la Rinspeed sunt cunoscuti pentru preferintele lor pentru masini iesite din comun, dar anul acesta au uimit asistenta cu modelul sQuba, un roadster cu doua locuri care poate merge pe sosele la fel de bine ca si sub apa.

O plimbare sub apa cu decapotabila? Nimic mai simplu!Masina, perfect functionala spun cei de la Rinspeed, dispune de trei motoare electrice asa ca nu emite nici un fel de noxe in atmosfera sau sub apa. Un motor asigura propulsia pe uscat, iar celelalte doua sunt responsabile cu antrenarea a doua elice (pentru mersul sub apa) acestea fiind pozitionate acolo unde ne-am astepta sa vedem doua tevi de esapament.

O plimbare sub apa cu decapotabila? Nimic mai simplu!Inginerii ne spun ca masina este decapotabila atat pentru a oferi o experienta inedita sub apa, dar mai ales din motive de securitate. In felul acesta, ocupantii pot iesi mai repede din masina in caz de pericol. Daca masina ar fi fost un coupe, sa zicem, presiunea apei ar fi putut sa nu mai permita deschiderea portierelor. Dar, chiar si in versiunea decapotata, masina care se misca in apa "ca un peste" - dupa cum afirma constructorul, dispune la bord de un rezervor de aer comprimat, care permite ocupantilor s arespire sub apa prin niste dispozitive cunoscute celor ce practica scuba diving. Practic, soferul pare un scafandru care...a uitat sa lase masina pe uscat cand a intrat in apa.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.