Potrivit BMW Group Romania, in anul 2008 se estimeaza comercializarea unui numar de aproximativ 3.000 din autovehiculele, iar dintre acestea, circa 2.000 vor fi echipate cu sistemul EfficientDynamics, potrivit NewsIn.

Pe de alta parte, conform unui comunicat de presa, presedintele consiliului de administratie al BMW AG si BMW Group, Norbert Reithofer a declarat, marti, la Salonul Auto de la Geneva ca BMW intentioneaza ca in 2008 sa vanda in Europa 700.000 de automobile ecologice, echipate cu sistemul EfficientDynamics.

Mai mult, oficialii BMW Group Romania au precizat ca implpementarea acestui sistem e in plina defasurare, urmand sa se faca la toate modelele BMW, cu exceptia Seriei 7, care nu va fi afectata de aceste schimbari, intrucat se afla la capat de generatie.

Citeste si:

Norbert Reithofer a mai spus, la Geneva, ca economia de combustibil realizata de masinile BMW comercializate in Europa si echipate cu EfficientDynamics va fi de 150 milioane litri de combustibil fata de anul 2006 si va duce la reducerea emisiilor de gaze cu 373.000 tone de CO2.

Norbert Reithofer a precizat ca BMW isi va respecta angajamentul de a reduce consumul de combustibil al flotei in Europa, cu 25% intre 1995 si sfarsitul anului 2008.