Auto 8 Martie 2008 04:59
Superba si masiva, C6 este o limuzina adevarata, care impresioneaza deopotriva prin liniile exteriorului, cat si prin confortul oferit la interior.
Nu degeaba se spu­­ne ca ma­si­nile fran­tuzesti sunt cel mai bine desenate. Daca luam ca etalon Citroën C6, afirmatia de mai sus are parte de maximum de valabilitate, de­oa­re­ce constructo­rul de la Rennes a realizat o li­mu­zina cu totul speciala, care isi merita din plin pozitia pe zona premium, unde se bate cu adversari de calibru, precum Audi, BMW si Mercedes.

Modelul testat a fost Ci­troën C6 Pallas 2.2 HDI Euro 4, al carui pret DDP este de 43.185 de euro. Desi motorul de 2,2 litri si 173 CP este cel mai mic dintre ce­le disponibile pe aceasta platfor­ma, masina nu a dat deloc sen­za­tia ca ar suferi din cauza lungimii si greutatii sale, respectiv 4,9 me­tri si 1,8 tone. Mai mult, aceste di­­mensiuni si suspensia hidro­pneu­mati­ca specifica Citroën contribuie in mod fericit la crearea unei senzatii a­ti­pice atunci cand il conduci, pentru ca te simti mai de­­graba la ti­mona unui iaht de lux, decat la vo­la­nul unei masini cu care in­cerci sa eviti “transeele” din in­ter­sec­tia Rahmaninov cu Floreasca. In orice caz, daca aveti senzatia ca 173 CP sunt insufi­ci­enti pentru o as­e­­me­nea masina, Ci­troën va pune la dispozitie inca doua motorizari, respectiv un 3.0 V6 pe benzina, de 211 CP, si un 2.7 V6 diesel, de 204 CP.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.