Auto 10 Martie 2008 22:49
Marca de lux de la Nissan va fi comercializata in Romania de AutoItalia, intr-un complex auto dedicat marcilor premium.
Grupul AutoItalia, importatorul general pe piata romaneasca al marcilor Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Maserati si SsangYong, a fost desemnat de compania Nissan sa-i reprezinte divizia de lux in Romania. AutoItalia va incepe comercializarea modelelor Infiniti din februarie 2009, intr-un complex auto din nordul Capitalei, dedicat marcilor premium Maserati si Alfa Romeo. In prezent, modelele marcii Infiniti sint comercializate in Romania de Dom Automobile.

Ultimul trimestru al acestui an va marca, de asemenea, lansarea oficiala a marcii Infiniti in Europa, urmind ca in 2009 sa fie prezenta in 20 de state europene prin intermediul unor dealeri autorizati, altii decit cei care comercializeaza in prezent modelele Nissan. Decizia grupului Nissan privind acest aspect are rol de a separa modelele de volum de cele premium. Infiniti a fost comercializat pentru prima data pe piata nord-americana in 1989, dupa ce Toyota si Honda si-au lansat in America brandurile proprii de lux, Lexus si respectiv Acura. „Infiniti nu vizeaza o cota mare de piata in Europa“, a recunoscut presedintele si directorul executiv al aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn. „Europa reprezinta insa o oportunitate de crestere“, a admis acesta. Printre modelele Infiniti care vor fi disponibile in Europa se numara noul crossover coupe EX37 si a doua generatie a crossoverului de lux, FX, care a fost prezentat in aceste zile la Salonul International de Automobile de la Geneva, Elvetia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.