Auto 11 Martie 2008 04:42
Saab si-a adjudecat titlul de "Cel mai bun concept" din cadrul Salonului Auto de la Geneva cu modelul 9-X BioHybrid.

Poate ca Saab este o prezenta discreta pe piata deocamdata, dar suedezii au planuri mari. Constructorul suedez tatoneaza terenul pentru productia de serie a unui model compact si tocmai a primit o distinctie care in mod sigur ii va motiva pe cei de la Saab.

Conceptul 9-X BioHybrid, prezentat la Salonul Auto de la Geneva, a fost apreciat ca fiind "cel mai bun concept" din cadrul acestui eveniment.

Cel mai bun concept de la Salonul Auto de la Geneva!9-X BioHybrid nu a fost premiat doar pentru design-ul sau care aduce un suflu proaspat pentru Saab, ci si pentru tehnologia de la bord. Conceptul dispune de un propulsor de 1,4 litri, turbo, care produce 200 CP si 200 Nm si poate functiona cu biocombustibil E85.

Mai mult decat atat, motorul inglobeaza un motor electric care tine loc si de alternator, acesta fiind responsabil cu suplimentul de putere la viteze mari si la depasiri. Acest motor electric nu functioneaza singur ci are rolul de a ajuta motorul pe benzina si de a alimenta sistemele electrice. Energia pentru aceste sisteme este furnizata si de plafonul cu rol si tehologie de panou solar.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.