Auto 11 Martie 2008 04:49
Compania germana Porsche a negat, astazi, ca ar fi interesata de sporirea participatiei in Volkswagen la 75%, afirmand ca o asemenea actiune "depaseste realitatile din structura actionarilor Volkswagen", informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Avand in vedere ca landul german Saxonia de Jos detine 20% din voturi in consiliul de conducere al Volkswagen, este foarte greu ca Porsche sa achizitioneze indeajuns de multe actiuni de la ceilalti investitori VW, astfel incat sa depaseasca pragul de 75%, a anuntat Porsche.

Potrivit revistei germane Focus, care nu citeaza surse, Porsche planuieste sa isi majoreze participatia in Volkswagen la 75%.

In cazul Volkswagen, landul german Saxonia de Jos poate impiedica o eventuala preluare, fiind cel de-al doilea actionar in companie, chiar daca detine doar 20% din voturi, reprezentand o participatie strategica pe care landul nu o va vinde, deoarece aceasta asigura 82.000 locuri de munca numai la VW.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.