Auto 13 Martie 2008 05:28
Conducerea Automobile Craiova propune actionarilor schimbarea denumirii Daewoo Automobile in Ford Romania sau adoptarea unui alt nume care sa includa initialele Ford, se arata in convocatorul trimis miercuri pietei Rasdaq.
Producatorul de automobile Daewoo Romania (DWAR) este detinuta in prezent de Automobile Craiova, in conditiile in care a fost infiintata in 1994 ca asociatie in participatiune intre statul roman si Daewoo Motors South Korea. Dupa ce Daewoo Motors a dat faliment, DWAR a achizitionat in 2006 restul actiunilor, care intre timp au fost anulate, in conformitate cu legislatia romaneasca in domeniul intreprinderilor.

Potrivit informatiilor Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), Automobile Craiova este unicul actionar al Daewoo Automobile Romania, producator si distibuitor de autoturisme sub licenta General Motors - Daewoo Auto Tehnologies, cu o detinere de 49% din actiunile DWAR, in timp ce restul de 51% din capital este controlat chiar de DWAR, care nu detine conform reglementarilor drept de vot.
In consecinta, Automobile Craiova detine toate drepturile de vot asupra DWAR.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.