Auto 15 Martie 2008 00:48
Cu ocazia Salonului de la Geneva din 2008, Citron prezinta in premiera mondiala doua noi vehicule: C5 Tourer - versiune break a noului C5, care combina armonios stilul, volumele generoase, dinamismul si utilitatea - si noul Berlingo, vehicul familial si functional.

Cele 2 noi modele demonstreaza inca o data dinamismul Marcii, prin intermediul a doua produse reprezentative pentru modernitatea si diversitatea gamei.

Citroën expune, de asemenea, la Geneva noul C5 versiunea berlina, a carui lansare comerciala va avea loc in curand, Nemo Combi, prezentat in versiunea XTR, si C4 WRC, masina campionilor mondiali din Campionatul Mondial de Raliuri din 2007.

O alta noutate pe standul Citroën de la Geneva este si C3 Pluriel facelift. Astfel, Citroën expune la Salonul de la Geneva o gama mai completa ca niciodata, care poate satisface cu succes clientii din ce in ce mai numerosi, prin produse tot mai bine orientate, care raspund tot mai mult asteptarilor acestora.

C5 Tourer

Comercializat din primavara anului 2008, C5 Tourer simbolizeaza perfect inovatia si dinamismul marcii, venind sa completeze o gama mai bogata si mai moderna ca niciodata.

Un stil dinamic, impregnat de distinctie. in completarea designului sculptat al berlinei, noul C5 Tourer face dovada unui stil elegant si dinamic, cu partea frontala identica cu cea a berlinei si cu un spate cu un aspect puternic. Profilul sau este fluid si perfect echilibrat. Silueta Tourer scoate in evidenta curajul de a imbina stilul cu generozitatea volumelor, dinamismul cu utilitatea.

Postul de condus este special conceput pentru a asigura tot confortul soferului. Asemenea bordului, interiorul vehiculului se inspira din universul aeronautic. Impresia de dinamism si de vitalitate degajate de stilul exterior se confirma si in designul interior al noului C5.

Ergonomia comenzilor, ilustrata prin ultima generatie de volane cu comenzi centrale fixe, si sistemele de asistenta la condus - Alerta de Depasire Involuntara a Liniei (AFIL) sau proiectoarele Xenon directionale cu dubla functie - contribuie la confortul soferului.

Un comportament rutier de cea mai buna calitate. Noul C5 beneficiaza de trenurile de rulare performante ale modelului C6, care asigura o filtrare optima a neregularitatilor soselei.
Structura caroseriei si trenurile de rulare beneficiaza de prestatiile de inalt nivel ale platformei modelului C6, referinta in materie de siguranta. Echipamentele disponibile - pana la 9 airbaguri, dintre care 7 in dotarea de serie - confera noului C5 o siguranta activa si pasiva de prim rang.
Noul Berlingo

Prin modelul Berlingo, Citroën a pus bazele segmentului de "vehicule de week-end" si a lansat un nou concept de van. Inovatiile incorporate de Berlingo au reusit sa-i cucereasca atat pe clientii persoane fizice cat si intreprinderi, transformandu-l intr-un adevarat succes comercial. Din 2003, Berlingo este liderul incontestabil al acestui segment in Europa (17 tari) si s-a vandut, de la lansarea sa in 1996, in peste 1.760.000 de unitati in toata lumea (in versiunile VP si VU).

Datorita motorului diesel HDi 110 CP dotat cu filtru de particule, Noul Berlingo poarta semnatura AIRDREAM care caracterizeaza vehiculele ecologice din gama Citroën.

C3 Pluriel

Incurajat de succesul comercial al gamei de vehicule compacte, care cuprinde deopotriva C1, C2 si C3, Citroën continua dezvoltarea berlinei decapotabile C3 Pluriel conferindu-i un plus de dinamism, rafinament si confort la condus.

C3 Pluriel prezinta evolutii ale stilului interior si exterior, care ii pun in valoare liniile moderne, usor de recunoscut, si care subliniaza inca odata aspectul rafinat al habitaclului. Habitaclu actualizat pentru un confort optim la bord. Evolutiile de care beneficiaza habitaclul vehiculului C3 Pluriel sunt corelate perfect cu modificarile aduse stilului exterior. Acestea subliniaza caracterul rafinat al berlinei, creand o atmosfera seducatoare la bord. C3 Pluriel prezinta de acum pe toate versiunile o armonie interioara unica, in negru, care contribuie la valorificarea spatiului interior al vehiculului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.