Auto 17 Martie 2008 03:04
Fisker Karma este un supercar electric capabil sa ajunga de la 0 la 100 km/h in mai putin de 6 secunde!

Folosind acumulatori lithium-ion de mare capacitate, bolidul poate parcurge 80 de km fara sa consume o picatura de benzina!

Henrik Fisker, fondatorul Fisker Automotive, a declarat ca se fac intre 50 si 100 de comenzi pe saptamana pentru sportiva Karma, productia urmand sa inceapa la finele anului 2009.

Dupa terminarea energiei din acumulatori, hibridul pune automat in functiune generatorul care foloseste combustibil conventional pentru a obtine curent electric. Reincarcarea bateriilor se face in aproximativ 3 ore si jumatate printr-o priza speciala, dar si prin simpla expunere la soare datorita panoului solar incorporat in plafon.

Performantele sportivei Fisker Karma sunt excelente, cu o viteza maxima de 125 mile pe ora si atingerea a 100 km/h in mai putin de 6 secunde. Zgomotul emis de motor in timpul rularii este aproape insesizabil, lucru care nu va fi extrem de apreciat de catre toata lumea.


Despre autor:

PlugIn

Citeste articolul integral in PlugIn

Sursa: PlugIn


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.