"S-a facut tranferul la Registrul Actionarilor", a declarat Sebastian Vladescu. "Operarea la Registrul Comertului va fi facuta ulterior", a mai spus presedintele comisie de privatizare.

Adunarea generala a actionarilor Automobile Craiova se va intruni pe 15 aprilie si va confirma intrarea in actionariat a producatorului american de automobile Ford Motor Company, care a cumparat de la statul roman in septembrie anul trecut pachetul majoritar de actiuni - 72,4%. Printre actionarii importanti ai companiei se mai numara SIF Oltenia (SIF5), care controleaza 22,06% din actiunile Automobile Craiova.

Automobile Craiova are un capital social de 39,78 milioane lei, divizat in 18,94 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,10 lei.

Citeste si:

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu va participa vineri, la Craiova, la ceremonia de semnare a actelor privind transferul drepturilor de proprietate ale Automobile Craiova catre Compania Ford.

Din delegatia mai fac parte Adrian Cioroianu, ministrul Afacerilor Externe, Ovidiu Silaghi, ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Turism, Comert si Profesii Liberale, Mihai Voicu, ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, membru al comisiei de privatizare, Sebastian Vladescu, seful comisiei de privatizare a Automobile Craiova.