Auto 21 Martie 2008 03:08
E o masina sau e un avion?

Prototipul "Air car", ce va fi prezentat in premiera la Salonul Auto de la New York, le combina pe amandoua. Automobilul zburator va putea fi folosit ca o masina obisnuita dar, daca te grabesti si, cel mai important, ai spatiu langa tine, nu ai decat sa-ti intinzi aripile si sa decolezi. Pe langa creatii futuriste, producatorii de automobile vor prezenta un numar record de modele ecologice, o raritate pe piata americana.

Americanii au dispus, pana nu de mult, de benzina ieftina din abundenta si s-au obisnuit cu vehicule mari si puternice. Acum, lucrurile s-a schimbat. Petrolul e din ce in ce mai scump, dolarul s-a depreciat iar recesiunea bate la usa. In plus, pericolul incalzirii globare sperie din ce in ce mai multi potentiali clienti care se reorienteaza spre modelele ecologice oferite de producatorii europeni sau japonezi.

Desi au ratat startul in cursa masinilor ''verzi'', marile firme americane s-au adaptat si ofera tot felul de tehnologii alternative de propulsie, pe langa traditionalele motoare Diesel sau pe benzina.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.