Auto 24 Martie 2008 03:45
Primul vehicul Ford produs in Romania va fi Transit Connect si va iesi de pe linia de productie la jumatatea anului 2009.

"Au fost foarte multe speculatii, atat in Romania, cat si in alte parti, cu privire la primul autovehicul care se va construi aici. Permiteti-mi sa pun punct acestor speculatii, anuntandu-va ca, incepand de anul viitor, vom produce aici in Craiova, mult-premiatul Transit Connect", a declarat John Fleming, presedintele Ford Europa.

Acesta a confirmat ca primul vehicul Ford produs in Romania va iesi de pe linia de productie la jumatatea anului 2009.

"Toate fabricile noastre din Europa lucreaza la capacitate maxima si acesta este si cazul fabricii noastre din Kocaeli, Turcia, unde se produce in acest moment Transit-ul Connect (...). Am anuntat de curand ca modelul Transit Connect urmeaza sa intre la vanzare in anumite piete din America in vara anului 2009. De aceea, am luat decizia de a folosi capacitatea fabricii din Craiova pentru a veni in intampinarea cererii crescute pentru Transit Connect," a adaugat presedintele Ford Europa.

De asemenea, John Fleming a confirmat ca productia celui de-al doilea vehicul va incepe in 2010. "Prima noastra masina romaneasca va fi produsa numai la Craiova. Va fi un model din clasa mica, nu noua Fiesta, si se va pune in vanzare pe toate pietele noastre europene. Din ratiuni de confidentialitate, nu va pot dezvalui mai multe in acest moment", a spus acesta.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.