Castigatoarele au fost selectate de un juriu format din 47 de jurnalisti de top din 24 de tari de pe toate continentele. Fiecare membru al juriului a fost ales de catre World Car Steering Commitee in functie de experienta, influenta si credibilitatea sa.

BMW 118d cu sistemul Efficient Dynamics

Si-a atribuit titlul World Green Car 2008 (cea mai ecologica masina a anului), surclasand modelele Smart FourTwo cdi si Volkswagen Passat 1,9 TDI. Modelul celor de la BMW are un consum de 4,5 litri/100 km in ciclul combinat, iar emisiile de CO2 de doar 119 g/km. Autoturismul, propulsat de motorul diesel de 1,8 litri cu 143 CP, are incorporate cele mai noi tehnologii, precum sistemele de regenerare a energiei disipate prin franare, “Auto Start-Stop”, servodirectie electrica si pneurile speciale cu rezistenta scazuta la rulare, acestea contribuind semnificativ la performantele economice ale vehiculului. “Ne-am dedicat reducerii consumului de carburant si al emisiilor de noxe ale autoturismelor noastre, imbunatatindu-le in acelasi timp performanta”, a declarat Purves, CEO BMW.

Au putut concura la acest premiu prototipurile experimentale, cu posibilitatea de aplicare a tehnologiei lor in viitorul apropiat, sau autoturismele ecologice in productie de serie, prezente pe cel putin o piata majora in perioada anului 2007 si care au avut o produtie de cel putin 10 unitati in anul 2007. Au fost luate in considerare emisiunile de CO2, consumul de combustibil si folosirea unui motor de tehnologie inalta care sa protejeze mediul.