Auto 25 Martie 2008 02:48
Liniile de design, implementate de Berlin IFS Designatelier FT Studio pentru autocarul Solaris Vacanza, atrag toate privirile.

Forma caroseriei, geamurile laterale in forma trapezoidala, parbrizul care se intinde pana pe plafon si forma speciala a acestuia fac din Vacanza un autocar usor de recunoscut la prima vedere.
Constructia modelului Vacanza asigura o structura extrem de durabila, cu unul dintre cele mai mari niveluri de siguranta. Structura autocarului Vacanza este realizata din otel inoxidabil, iar canale de mici dimensiuni au sarcina de a ajuta la scurgerea apei, oferind protectie impotriva ruginei.

Forma speciala a geamurilor ajuta la ranforsarea caroseriei, in caz de accident, structura lui Solaris Vacanza asigurand siguranta pasagerilor.

In timpul calatoriei, confortul pasagerilor este asigurat de scaunele ajustabile, de sistemul de aer conditionat, o bucatarie ergonomica, o toaleta spatioasa si de un avansat sistem multimedia.

Compartimentele pentru bagaje, de 13 m3, sunt capabile sa stocheze tot ceea ce turistii vor hotari sa ia cu ei in vacanta. Solaris Vacanza asigura conditii optime pentru soferii sai: de la scaunele complet ajustabile, sistemul de aer conditionat si volanul reglabil, pana la cabina de dormit dotata cu aer conditionat si un sistem intercom care faciliteaza comunicarea cu copilotul. Pe langa acestea, se mai poate opta pentru un sistem performant GPS pentru asistenta soferului.

Puternicul si flexibilul motor DAF dezvolta 428 CP si asigura un foarte bun comportament dinamic. Servodirectia, asistata hidraulic, si axa spate viratoare a versiunii de 13m a lui Vacanza imbunatatesc foarte mult manevrabilitatea autocarului.

Eficienta si siguranta in franare sunt asigurate de sistemul de franare cu dublu circuit, care a oferit rezultate bune, in nenumarate randuri, pe pistele de testare. Discurile de frana prezente pe toate rotile, intarder-ul si sistemul EBS ofera eficienta in franare, in toate conditiile de trafic.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.