Auto 28 Martie 2008 02:26
Fiat se afla in discutii cu producatorii de masini din SUA pentru impartirea facilitatilor de fabricare a automobilelor Alfa Romeo si a camioanelor Iveco, a declarat CEO-ul companiei, pentru Financial Times.

Prin aceasta miscare, Fiat poate economisi mai multi bani, dat find faptul ca producatorul italian de automobile este afectat, in prezent, de puterea pe care o are moneda euro in fata dolarului american. Euro s-a apreciat cu 0,7% in timpul sedintei de ieri, pana la 1,5735 dolari/euro.

Fiat realizeaza intoarcerea brandului Alfa Romeo in Statele Unite, dupa ce, in 1995, automobilul a incetat sa mai fie produs pe continentul american, potrivit Autonews.

Alfa Romeo va incepe sa distribuie si sa vanda masini in SUA incepand cu anul urmator, absorbind pierderile, pana Fiat va incepe productia de automobile in parteneriat cu un alt producator de masini, scrie Financial Times. “Pot suporta pierderi initiale, atata timp cat stiu ca vom produce, in viitor, indeajuns de mult”, a declarat Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.