Auto 28 Martie 2008 02:54
Mazda CX-7 este o imbinare a sportivitatii unui model Mazda, care este deja cunoscuta in lumea amatorilor de viteza, prin deja celebrele modele din gama RX si a confortului oferit de un model SUV.

Ce obtii daca incrucisezi un automobil sport Mazda cu un SUV? Raspunsul dat de constructorul japonez a fost: noua Mazda CX-7. Acest Crossover inovator imbina armonios performanta cu functionalitatea, ceea ce il face automobilul ideal pentru exigentul stil de viata contemporan.

Masina ofera designul atletic si motorul turbo de 2,3 litri cu injectie directa pe benzina ale unei veritabile masini sport, dar in acelasi timp confera si spatiul, vizibilitatea, confortul si flexibilitatea pe care un sofer le asteapta de la un model SUV.

Sportiva si agila

Noul model este echipat cu un motor MZR de 2,3 litri turbo cu injectie directa ce furnizeaza 260 CP si un cuplu de 380 Nm. Gratie sistemului Active Torque Split All-Wheel Drive Transmission, aceasta formidabila putere se afla intotdeauna sub controlul celui care o conduce.

Este acelasi sistem de transmisie cu care sunt dotate masinile sport Mazda3 MPS si Mazda6 MPS. De aceea, nu e nicio surpriza ca Mazda CX-7 accelereaza de la 0 la 100 km/s in doar 8 secunde. O performanta mai putin intalnita la SUV-uri. in plus, capacitatea de a accelera linear si cea de a raspunde agresiv la orice viteza sunt perfect echilibrate. Cu toate acestea, emisia de noxe este mai redusa decat la alte SUV-uri. Cat despre consum, nu avem ce discuta, pentru ca la volanul unui CX 7 este ultimul lucru care ne intereseaza...

Transmisia manuala in sase trepte se bazeaza pe design compact, in timp ce distanta mare dintre treptele de viteza garanteaza acea unica placere pe care o poate simti soferul doar cu pedala de acceleratie la podea.

La platforma ventilata a sistemului de franare standard, CX-7 are adaugat si alte sisteme de asistenta, printre care ABS, break assist (asistenta la franare), TCS si DSC. Franele puternice montate pe fiecare disc, dotate cu sisteme ABS, EBD si EBA, opresc masina rapid si in siguranta. Atunci cand masina se afla in miscare, sistemele DSC si DTC optimizeaza aderenta automobilului pe suprafete alunecoase si in curbe stranse.

Sistemele de securitate pasive includ sistemul de absorbtie a energiei de impact cu care sunt dotate axul volanului si scaunele fata, precum si un dispozitiv atasat pedalei de frana care previne miscarea inspre inapoi.

Aceste tehnologii colaboreaza cu un sistem inteligent de tractiune integrala care confera un grad de stabilitate superior in cazul bruscarii directiei, franarii puternice sau derapajelor. Directia asistata hidraulic ofera un control sigur, prompt, in timp ce corpul rigid al masinii este uimitor de suplu, agil si ferm in orice viraj, oferind soferilor o manevrabilitate sporita chiar si la viteze mari.

Protectie OK, vizibilitate de nota 7

Orice sofer se gandeste atunci cand se urca la volan ca poate intampina si momente dificile. insa cu setul de sisteme de securitate active si pasive al Mazda CX-7, chiar nu este nevoie pentru cel care conduce sa se ingrijoreze. Sistemul de franare reglat cu atentie si structura rigida a caroseriei vor asigura soferii ca detin controlul total asupra masinii. O problema ar fi cu vizibilitatea laterala, care sufera un pic din cauza masivitatii stalpilor.

Mazda CX-7 integreaza sistemul Mazda Advanced Impact Energy Distribution and Absorbtion System, care asigura un nivel de securitate superior in cazul coliziunii, indiferent de directia fortei de impact. Otelul foarte rezistent este utilizat acolo unde este nevoie, in timp ce ranforsarile sasiului faciliteaza absorbtia energiei la momentul impactului. Pentru linistea si protectia tuturor pasagerilor, Mazda CX-7 este dotata cu 6 airbaguri - frontale si laterale pentru pasagerii din fata si laterale pentru pasagerii din spate. Din dotarea standard fac parte si centurile cu pretensionator pentru locurile din fata, care colaboreaza cu airbagurile pentru a oferi protectie maxima in cazul unei coliziuni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.