Alegerea unui anume tip de produs se rezuma la decizia clientului, insa fiecare mod de finantare are atat avantaje cat si dezavantaje, chiar daca in mare parte ofertele sunt similare.

Avantajele si dezavantajele creditului auto

Daca apeleaza la un credit auto, clientul devine proprietarul bunului inca de la inceputul perioadei de creditare. Durata de aprobare a creditului auto este mai mare decat in cazul leasingului, iar flexibilitatea mai redusa. In ceea ce priveste avansul, pentru a facilita accesul la finantare, tot mai multe banci incep sa ofere si produse de creditare fara avans. Comisionul initial se aplica la valoarea creditului acordat de banca, nu la valoarea masinii. Costul total cu dobanda este putin mai mic decat in cazul leasingului, insa costurile colaterale (inscrieri in arhiva electronica a contractelor de garantii, intocmire de polite de asigurare etc.) sunt mai mari.

Rambursarea anticipata, partiala sau integrala, se face fara costuri suplimentare. Bunul luat prin credit se asigura obligatoriu FULL CASCO, costurile de asigurare fiind suportate de catre client sau oferite gratuit de catre banca. Creditul este garantat cu autoturismul achizitionat si polita de asigurare FULL CASCO, cesionata in favoarea bancii. In cazul in care clientul ajunge in situatia de a nu mai putea plati ratele la banca , el poate vinde autoturismul si achita intreaga valoare a creditului.