Francezii Regiei Nationale a Uzinelor au venit la Geneva decisi sa rupa gura targului cu un coupé ce va prefigura noua linie a clasei medii. Un studiu de stil mai mult decat futuristic, cu linii fluide si rezolvari estetice, dar destul de putin practice.

Este vorba, in primul rand, de aripile ce se deschid in stil „dragon", cu geamuri ce se decoleaza mai amplu decat usile, oferind astfel, din fata, imaginea unui animal fantastic. Megane Coupé Concept simbolizeaza viziunea Renault despre cum ar trebui sa arate un Coupé sport autentic - caracter puternic si dinamism.

Cu o lungime totala de 4,51 m, Megane Coupé Concept propune o silueta dinamica, cu linii fluide, contrastate de elemente cu unghiuri agresive ce dau senzatia de forta. Suprapunerea modulelor luminoase cu prizele de aer confera, de asemenea, o impresie de fluiditate si miscare.

Blocurile optice posterioare, individualizate de unghiuri ascutite, confera o imagine exclusivista acestui coupé, pe timp de zi sau pe timp de noapte. Pavilionul este transparent, oferind o luminozitate crescuta pe timpul zilei. Jantele din aliaj de 20 de inci cu sapte spite „incaltate" cu pneuri Michelin completeaza imaginea dinamica a acestui model.