Auto 1 Aprilie 2008 02:56
Volkswagen Autovehicule Comerciale a lansat in Romania, in cadrul unei prezentari cu totul speciale, desfasurate la studiourile "Castel Film", noul model Volkswagen Caddy Maxi.

Modelul a fost prezentat pentru prima oara in luna septembrie 2007, la IAA in Frankfurt. Prin aparitia noii game, compania isi completeaza oferta printr-un vehicul comercial pozitionat intre furgonul de oras si

Transporter-ul situat in segmentul B.

Caddy Maxi va fi oferit in 3 versiuni: Caddy Maxi Furgon, Caddy Maxi Kombi si Caddy Maxi Life.
Cu noul Caddy Maxi Furgon, Volkswagen Autovehicule Comerciale face legatura intre furgonul de oras si modelul Transporter situat in segmentul B. Modelul a fost creat special pentru toti comerciantii, serviciile de curierat si furnizorii de servicii care au nevoie, in principal, de un volum foarte mare de incarcare.

Sarcina utila de 800 de kilograme si un volum de incarcare de 4.200 litri amintesc de legendarul model Bulli, stramosul Transporter-ului. Versiunea impresioneaza printr-un concept de depozitare inteligent. Galeria de mari dimensiuni de pe plafon, deasupra parbrizului, ofera spatiu de depozitare suplimentar. Pe de alta parte, puterea de 103 kW (140 CP) si un cuplu maxim de 320 Nm reprezinta efectele dotarii cu tehnologia moderna diesel.

Caddy Maxi Combi

Cu o usa culisanta pentru spatiul pasagerilor, Kombi reprezinta versiunea de baza a autovehiculelor din clasa monovolum. Cele cinci scaune din dotarea standard pot fi completate optional cu inca doua locuri care alcatuiesc cel de-al treilea rand de scaune. Optional, modelul Caddy Maxi poate fi comandat cu doua usi batante, in dotarea standard vehiculul fiind echipat cu hayon.

Chiar si la utilizarea celor 5 scaune din dotarea standard, mai ramane un spatiu de incarcare de 1650 litri la jumatatea inaltimii fata de partea superioara a spatarului scaunelor. Pentru extinderea acestui spatiu, bancheta se poate plia si rabata fractionat 1/3 si 2/3. Astfel, volumul maxim de incarcare (inaltimea plafonului) creste pana la 3.950 litri. Sarcina utila maxima depinde de varianta de motorizare si de nivelul de echipare; acelasi lucru este valabil si pentru sarcina remorcii, care poate atinge maximum 1.500 de kilograme. Sarcina maxima suportata de plafonul modelului Caddy Maxi Kombi este de 100 de kilograme.

Caddy Maxi Life

Cu noul Caddy Maxi Life, Volkswagen Autovehicule Comerciale intra deja in segmentul clasic al autovehiculelor monovolum. Varianta Caddy Maxi Life constituie puntea de legatura, in cadrul segmentului de autovehicule monovolum de mari dimensiuni, intre Caddy Life (varianta compacta) si Multivan sau Caravelle (maxi van). Caddy Maxi Life imbina calitatile unui autovehicul pentru transport de mici dimensiuni si versatilitatea unui monovolum.

La ocuparea tuturor celor sapte scaune din dotarea standard, mai ramane un spatiu pentru bagaje de 380 litri disponibil sub raftul din spate. Pentru extinderea acestui spatiu, scaunele din spatele soferului se pot plia si rabata fractionat 1/3 si 2/3, iar cel de-al treilea rand de scaune poate fi usor indepartat rotindu-l de cateva ori. Astfel, cu numai 5 scaune, spatiul maxim de incarcare creste pana la 1.350 litri. Dupa indepartarea celui de-al treilea rand de scaune si rabatarea celui de-al doilea, volumul de incarcare maxim (pana la plafon) poate ajunge la 3.700 litri. Caddy Maxi dispune de trei variante de motorizare. Motorul pe benzina de 1,6 litri dezvolta o putere de 75 kW (102 CP). Cuplul maxim atinge 148 Nm (la turatii mai mari de 3800 rpm). Cele doua motoare diesel TDI dezvolta mai multa putere si sunt deosebit de economice. Primul model diesel este, ca de obicei, deja celebrul motor 1.9 TDI care dezvolta o putere de 77 kW (105 CP), permitand autovehiculului Caddy Maxi sa atinga 100 km/h in 13,3 secunde.

Cel mai puternic motor din dotarea modelului Caddy Maxi este cel de 2,0 litri TDI, care dezvolta o putere de 103 kW (140 CP); acesta genereaza un cuplu maxim de 320 Nm la turatii de peste 2.500 rpm si este recomandat ca propulsor de putere superioara chiar si la un volum maxim de incarcare a autovehiculului. Motorul 2.0 TDI permite accelerarea autovehiculului Caddy Maxi de la 0 la 100 km/h in numai 10,5 secunde. Viteza maxima a autovehiculului este de 186 km/h. Utilizarea unui filtru de particule diesel este obligatorie. Temperamentul modelului Caddy Maxi este controlat in situatii critice de numeroase sisteme de siguranta, precum ABS, TCS (sistemul de control al tractiunii) si EBC (sistemul de control al franei de motor). Acestea intervin, daca este necesar, in activitatea sistemului de franare si de gestionare a motorului actionand direct asupra problemei aparute. Ca dotare optionala, programul ESP (programul electronic de stabilitate) poate fi comandat impreuna cu sistemul de stabilizare a remorcii (la variantele cu remorca).

Pe langa transmisia cu cinci trepte de viteza din dotarea standard, motorul diesel de 1,9 litri poate fi prevazut optional cu o cutie de viteze automata (DSG). Motorul diesel de 2,0 litri este prevazut standard cu o transmisie cu sase trepte de viteza. Datorita interactiunii optime a componentelor acesteia, treptele de viteza pot fi schimbate foarte rapid, obtinand in acelasi timp cel mai inalt nivel de confort.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.