Auto 1 Aprilie 2008 03:01
Fiat, producatorul italian de automobile, a evoluat in trimestrul intai in conformitate cu asteptarile, le-a declarat, luni, actionarilor, directorul general Sergio Marchionne, confirmand, totodata, tintele companiei pentru 2008, relateaza Reuters, citat de NewsIn

"Primul trimestru a fost integral in conformitate cu asteptarile", a declarat Marchionne, la reuniunea anuala a actionarilor.

"Confirmam toate tintele fixate pentru 2008", a adaugat Marchionne.

Fiat, al cincilea producator european de automobile dupa valoarea de piata, tinteste un profit operational de pana la 3,6 miliarde euro (5,69 miliarde dolari) in 2008. Marchionne declarase in ianuarie ca va analiza obiectivele tintite de companie la sfarsitul trimestrului intai, pentru a vedea in ce fel au afectat compania tubulentele de pe pietele financiare.

Cotatia actiunilor Fiat a urcat cu 1,96%, pana la 14,47 euro, in contextul in care indicele DJStoxx al titlurilor companiilor auto s-a depreciat cu 0,63%.

Directorul general al Fiat a mai spus ca obiectivele companiei se bazeaza pe ideea ca turbulentele de pe pietele financiare vor avea un impact limitat asupra economiei reale si a adaugat ca "este putin probabil" sa asistam la o diminuare a cererii de consum ca urmare a crizei creditelor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.