Auto 3 Aprilie 2008 00:18
Se asteapta ca modelul sa fie disponibil pe piata peste doi ani, dar producatorul il testeaza deja in Scandinavia. Accentul se pune pe sasiul si pe trenul de rulare al noului model.

Dacia a inceput testele pentru modelul Sport Utility Vehicle (SUV) in nordul Scandinaviei, iar site-ul WorldCarFans a publicat ieri poze-spion cu automobilul si o interpretare grafica a felului in care ar putea fi dezvoltat modelul. SUV-ul ar urma sa fie lansat la sfarsitul lui 2009 si va fi disponibil in piata cateva luni mai tarziu.

Potrivit unor surse din interiorul companiei, Dacia testa, inainte de declansarea grevei, un model de crossover (4X4) pe liniile de la Mioveni. Noul model al constructorului va costa minimum 11.000 de euro, iar varianta de baza va avea doar tractiune pe rotile din fata, „incapabil sa ruleze off-road“, sustin jurnalistii care au surprins modelul in timpul testelor.

Sasiu in teste
Masina surprinsa de fotografii site-ului auto este o combinatie, nu foarte reusita, intre o platforma cu tractiune 4X4 si o caroserie de Logan cu patru usi. Cel mai probabil, Dacia testa doar sasiul si trenul de rulare in Scandinavia, iar modelul final al SUV-ului va fi semnificativ diferit fata de cel alb, testat pe ninsoare. Pornind de la Dacia Logan Steppe Concept, prezentat la Salonul Auto de la Geneva in urma cu doi ani, cei de la WorldCarFans au realizat o interpretare grafica pe calculator a felului in care ar urma sa arate SUV-ul.
Prin explorarea platformei si a motorizarii impreuna cu Nissan, noul Logan SUV va semana cu modelele Nissan X-Trail si Nissan Qashqai si va avea in plus o serie de elemente de la Sandero. Site-ul auto mai precizeaza ca modelul va avea o gama larga de motorizari disponibile, de origine Renault. Contactati de EVZ, reprezentantii Dacia nu au comentat informatiile.

Camioneta si SUV, pe aceeasi linie
Oficialii Dacia au confirmat, odata cu lansarea pick-up-ului, in urma cu mai bine de o luna, ca urmatorul model din gama va fi un SUV, care ar urma sa fie lansat in 2009, iar un an mai tarziu sa patrunda pe piata. In afara SUV-ului, vor mai fi lansate noul sedan, un hatchback in cinci usi si un MCV Estate. De asemenea, circula zvonuri cum ca Dacia se gandeste serios sa produca si o camioneta („pick-up truck“).


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.