Auto 5 Aprilie 2008 02:08
Am vrut sa aflam care este cea mai buna oferta din clasa compacta, din punct de vedere financiar.

Nu degeaba masinile din clasa compacta inregistreaza vanzari foarte mari in Romania. E vorba de masini convenabile ca pret/spatiu/intretinere si care se potrivesc atat mersului in oras cat si drumurilor lungi. Asta nu inseamna deloc ca sunt un comprimis. Pentru multi tineri avantajele enumerate mai sus nu conteaza atat de mult cat faptul ca dimensiunile si greutatea unei masini compacte permit, in functie de masina, o buna tinuta de drum care poate da satisfactii daca este sustinuta de un motor cat de cat puternic si suspensii setate mai sportiv.

Ca urmare a faptului ca sunt bine vandute, oferta de compacte este destul de bogata. Si multe dintre ele arata bine. Plus ca le gasim in mai multe variante: hatckback cu 3/5 usi, berlina si break. Totusi, pentru tineri, nimic nu mi se pare mai potrivit decat o compacta in 3 usi, pentru ca arata pur si simplu mai bine decat versiunea in 5 usi in marea majoritate a cazurilor. E adevarat, acesta e o parere subiectiva, dar cred ca e parerea majoritatii. Depinde acum si de prioritatile fiecaruia...un tanar casatorit, eventual cu un copil sau mai multi e clar ca va prefera o masina cu 4/5 usi din motive lesne de inteles.

Cele mai ieftine masini compacte in trei usi din RomaniaDupa ce am "scotocit" ofertele importatorilor, am ajuns la concluzia ca cea mai ieftina masina de clasa compacta, cu 3 usi este in acest moment Kia pro cee'd. Masina costa in versiunea de echipare Start 11.424 euro cu TVA inclus. Motorul este unul de 1,4 litri, pe benzina si dezvolta 109 CP, iar cutia de viteze este manuala cu 5 trepte.


Despre autor:

Sotto

Citeste articolul integral in Sotto

Sursa: Sotto


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.