Auto 7 Aprilie 2008 01:39
Peugeot 4007 si Citron C-Crosser, primele SUV-uri ale celor doi producatori francezi, vor fi lansate luna viitoare si pe piata romaneasca. Renault va pasi in toamna in segmentul SUV cu modelul Koleos.

Producatorii francezi de automobile s-au hotarit sa ia cu asalt segmentul crossover si Sport Utility Vehicle (SUV). Motivul: acest sector din piata auto cunoaste anual unul dintre cele mai mari ritmuri de crestere. Numai in Romania s-au vindut peste 12.000 de unitati anul trecut, cu 80% peste nivelul din 2006.

Singura problema majora a francezilor o constituie insa intrarea relativ tirzie pe acest segment, unde vor avea de infruntat concurenti cu istorie in clasa SUV. Tocmai pentru a beneficia de experienta unui producator cu renume in off-road, concernul francez PSA, format din marcile Peugeot si Citroën, a decis sa construiasca cele doua SUV-uri impreuna cu producatorul japonez Mitsubishi.

Asadar, modelele Peugeot 4007 si Citroën C-Crosser impart platforma cu Mitsubishi Outlander.

Primele vehicule SUV ale grupului PSA au fost lansate in Europa in cel de-al treilea trimestru al anului 2007 si vor fi comercializate in Romania incepind cu luna mai. Toate cele trei modele sint produse in prezent la uzina japoneza Mizushima, detinuta de Mitsubishi Motors Corporation. Cei trei producatori s-au inteles sa transfere productia noilor SUV-uri in Europa.

Astfel, incepind cu ianuarie 2009, aceste autovehicule vor fi fabricate la uzina olandeza Ned Car, detinuta integral de Mitsubishi. Aceasta mutare va permite scaderea pretului pentru cele trei SUV-uri, avind in vedere taxele vamale cu Uniunea Europeana, de 10%, care se aplica masinilor care nu sint produse in spatiul comunitar. In plus, transferarea productiei in Europa va conduce la scurtarea termenelor de livrare, care ajung pina la maximum 60 de zile de la data fabricarii masinii.

Peugeot si Citroën propun doua SUV-uri care pot fi echipate cu transmisie fata sau integrala, cu selector de mod, si care pot transporta pina la sapte pasageri. Rindul al doilea de scaune poate fi rabatat electric, facind loc, in spatiul destinat portbagajului, altor doua locuri, unde pot sta copiii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.