Ford este lider pe piata taxiurilor timp de zeci de ani, iar modelul Ford Crown Victoria este lider in SUA. Ford este, de asemenea, si cel care a lansat pentru prima data taxiurile cu motoare hibride pe piata Americii de Nord, prin introducerea lui Ford Escape Hybrid in New York si San Francisco, la inceputul anului 2005. Numarul automobilelor Escape hybrid din New York a crescut cu peste 800 de unitati. "Taxiurile sunt o parte importanta din peisajul urban, iar Transit Connect Taxi Concept reprezinta modelul care poate schimba regulile jocului, prin dimensiunile sale reduse, confort ridicat, interior spatios, consum eficient si pret avantajos. Suntem interesati sa vedem reactia oamenilor", a declarat Mark Fields, presedintele Ford America.

Consum urban satisfacator
"Cu motorul sau standard de 2.0 litri, cu 4 cilindri si transmisie automata, Transit Connect are un consum de 12,3 l/100 km in oras; in plus, consumul de combustibil a fost imbunatatit cu mai mult de 30%, iar emisiile de carbon sunt mai scazute cu 90% fata de majoritatea taxiurilor traditionale care populeaza soselele. Transit Connect se potriveste foarte bine in peisajul oraselor.
Datorita designului sau inteligent, poate transporta 3 pasageri pe bancheta din spate. "Cand orasele au ramas fara spatiu pe orizontala au inceput sa construiasca si pe verticala, noi am adus acelasi concept si pe sosele, modificand forma spatiului, facandu-l mai inalt si cu o punte mai ingusta".