Vasul va fi dotat cu echipamente speciale, specifice cercetarii mediului marin – vor exista dispozitive de monitorizare a coloniilor de pesti, aparate care evalueaza datele meteorologice si care analizeaza mostre din adancul marii. Totodata, se vor intreprinde actiuni de cartografiere.

Nava NVC 395 POLAR va fi creata in asa fel incat sa permita accesul in spatiile mai putin accesibile, printre ghetari.

Parteneriatul incheiat intre Rolls-Royce si Institutul Norvegian de Cercetare Marina va fi intarit si de implicarea altor institutii de cercetare din Norvegia care se ocupa cu studiul mediului polar.

Citeste si:

“Institutul a sesizat creativitate in design-ul produselor noastre, iar noi ne-am oferit sa aducem o solutie utila, prin crearea unui vas maritim de ultima generatie, dotat cu cele mai performante echipamente tehnologice, care sa poata opera in cele mai aspre medii”, a declarat Einar Vegsund, Design Manager Roll-Royce.

Compania Rolls-Royce are in portofoilul sau un numar total de 800 de nave functionabile sau in constructie, printre care se numara si cateva aflate in subordinea politiei maritime daneze sau norvegiene.