Replica Mercedes pentru BMW: turbodiesel de 2,1 litri si 204 CPCu ocazia implinirii a 150 de ani de la nasterea lui Rudolf Diesel, cei de la Mercedes au prezentat un nou motor turbodiesel, care ii vizeaza direct pe rivalii de la BMW. De ce ii vizeaza direct? Simplu: face parte din acelasi segment, al motoarelor de 2 litri si are exact aceeasi putere maxima.

Acum un an BMW anunta un nou propulsor turbodiesel cu o cilindree de 2 litri, doua turbocompresoare si 204 CP. Adica 102 CP/litru, o performanta nu la indemana oricui.

Iata insa ca Mercedes a anuntat acum adaugarea unui nou turbodiesel in gama proprie. Acesta are 2,1 litri, dezvolta 204 CP, tot cu ajutorului a doua turbine de supraalimentare, cuplul maxim fiind de 500 Nm, adica cu 100 Nm mai mult decat livreaza propulsorul BMW.

Replica Mercedes pentru BMW: turbodiesel de 2,1 litri si 204 CPConsumul mediu anuntat pentru acest motor este de 5,4 l/100 km in cazul in care este montat pe C-Klasse (propulsorul va face parte din oferta de motorizari pentru mai multe modele din gama Mercedes).
Acceleratia 0-100 km/h se face, tot pentru C-Klasse in 7,7 secunde.