Potrivit unui comunicat remis pietei Rasdaq, functia de presedinte al Consiului de Administratie va fi ocupata de britanicul, Lyle Waters, fostul negociator sef al Ford in perioada privatizarii.

Ceilalti patru membrii ai CA sunt irlandezul Leonard Martin Meany, spaniolul Dionisio Campos San Onofre - fost manager al companiei Daewoo, romanul Ion Ion si reprezentantul SIF 5 (Oltenia), Dinel Staicu, toti patru in functiile de membri ai Consiliului de Administratie al Automobile Craiova SA.

Dionisio Campos San Onofre va detine si functia de presedinte al Ford Romania, iar Leonard Martin Meany va avea functia de director al operatiunilor financiare ale Ford Romania. Potrivit comunicatului, in cadrul AGOA au fost revocati din functie toti cei cinci membrii ai CA de pana acum si au fost facute noi numiri in aceste functii, incepand cu data de 15.04.2008, pentru un mandat de patru ani, cu posibilitatea realegerii pentru alte mandate de patru ani.

Citeste si:

Adunarea Generala a Actionarilor a mai aprobat si plata remuneratiei datorate reprezentantilor Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), precum si directorilor Automobile Craiova SA, conform prevederilor stipulate in contractul de performanta si mandat, in concordanta cu actele puse la dispozitia actionarilor.

De asemenea, au fost aprobate si contractele de administrare ce urmeaza a fi incheiate cu noii membrii ai Consiliului de Administratie si cuantumul remuneratiei de 500 de lei anual, care urmeaza a fi platita noilor membrii ai CA.