Auto 17 Aprilie 2008 01:37
Fiindca imi sunteti simpatici si vreau sa ne imbunatatim cu totii calitatea timpului petrecut in masina, ca sa devenim mai calmi si sa nu acumula m riduri, m-am hotarat sa va dau o idee. Sau sa v-o reamintesc, daca ati mai aplicat-o. E simpla. Consta in folosirea la maximum a timpului obligatoriu de petrecut in masina.
Cum? Ascultand cursuri audio. Deocamdata eu nu am gasit decat lectii de limbi straine. Dar banuiesc ca trebuie sa fie disponibile pentru orice disciplina umanista. Matematica nu merge ascultata, nici chimia si, bineinteles, nici sportul. Dar exista destule limbi straine care sunt taramuri noi pentru cei ce le-ar vrea descifrate.

Am facut rost de franceza, sunt mai multe CD-uri, cate 20 de lectii pe fiecare. E chiar antrenant. Nu te mai deranjeaza sa stai ore in sir in trafic, te oftici cand esti obligat sa parchezi si sa cobori sa-ti continui treburile obisnuite. Deci nervii sunt la adapost, iar satisfactia ca stii sa formulezi o propozitie in plus fata de momentul in care te-ai urcat la volan - incomparabila. Nu e nicio gluma, trebuie incercat. Totul se bazeaza pe sistemul de invatare al copilului mic, prin auz in primul rand. Nu insisti pe gramatica, nu te intereseaza cum se scrie, asculti vocea care te indruma: „Cutare lucru se numeste astfel: ...“ si dupa trei CD-uri puse de vreo doua ori va garantez ca puteti lega o conversatie simpla in orice limba ati incerca.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.