Auto 21 Aprilie 2008 01:44
Pentru cei care nu se multumesc cu ultimii bolizi lansati pe piata si vor sa iasa in evidenta cu ceva unicat, o firma din Sibiu este singura din tara care le poate indeplini visul. Masini fabricate inaintea celui de-Al Doilea Razboi Mondial sunt aduse la comanda, iar vechimea lor de peste 30 de ani scuteste cumparatorul de taxa de prima inmatriculare.

„Le spunem «bunicute» pentru ca au venerabila varsta a unor bunicute si sunt atat de dragalase incat de prima data cand le vezi nu poti sa nu te indragostesti de ele“, declara Lucian Durdun, directorul Auto Wagen din Sibiu.

Masinile pe care firma le importa de mai bine de un an sunt adevarate masini de epoca, adica au fost fabricate incepand cu anul 1910, pana la inceputul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Oferta este una variata, avand in vedere numarul mic de astfel de masini care inca mai ruleaza pe soselele din intreaga lume. „Modelele comercializate sunt foarte numeroase: Ford Roadster, Whippet Tourer, Buick Tourer, Packard Drophead Coupé, Essex Super Six Tourer, Dodge Tourer, Overland Tourer, Chevrolet Tourer si lista poate continua“, sustine reprezentantul Auto Wagen. Deocamdata nu se poate vorbi de anumite preferinte ale romanilor in materie de masini de epoca, dar exista si clienti care au comandat un anumit model. „Daca s-a fabricat, atunci noi il putem procura“, se lauda sibianul.

Cele mai multe masini provin din fostele colonii engleze si sunt gasite intr-o stare foarte buna. „In mare masura, aceste masini nu sunt aduse din Europa. Mai mult de 80 la suta dintre masinile de epoca au volanul pe partea dreapta, fiind aduse din fostele colonii britanice. Ele ajung in Europa si, cu ajutorul unui fost campion de raliuri, un impatimit al masinilor, sunt readuse la prestigiul vremurilor apuse. Multe dintre ele au apartinut unor cluburi frecventate de inalta societate“, explica Lucian Durdun.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.