„Le spunem «bunicute» pentru ca au venerabila varsta a unor bunicute si sunt atat de dragalase incat de prima data cand le vezi nu poti sa nu te indragostesti de ele“, declara Lucian Durdun, directorul Auto Wagen din Sibiu.

Masinile pe care firma le importa de mai bine de un an sunt adevarate masini de epoca, adica au fost fabricate incepand cu anul 1910, pana la inceputul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Oferta este una variata, avand in vedere numarul mic de astfel de masini care inca mai ruleaza pe soselele din intreaga lume. „Modelele comercializate sunt foarte numeroase: Ford Roadster, Whippet Tourer, Buick Tourer, Packard Drophead Coupé, Essex Super Six Tourer, Dodge Tourer, Overland Tourer, Chevrolet Tourer si lista poate continua“, sustine reprezentantul Auto Wagen. Deocamdata nu se poate vorbi de anumite preferinte ale romanilor in materie de masini de epoca, dar exista si clienti care au comandat un anumit model. „Daca s-a fabricat, atunci noi il putem procura“, se lauda sibianul.

Cele mai multe masini provin din fostele colonii engleze si sunt gasite intr-o stare foarte buna. „In mare masura, aceste masini nu sunt aduse din Europa. Mai mult de 80 la suta dintre masinile de epoca au volanul pe partea dreapta, fiind aduse din fostele colonii britanice. Ele ajung in Europa si, cu ajutorul unui fost campion de raliuri, un impatimit al masinilor, sunt readuse la prestigiul vremurilor apuse. Multe dintre ele au apartinut unor cluburi frecventate de inalta societate“, explica Lucian Durdun.