Auto 22 Aprilie 2008 01:00
Nici Spada, nici Codatronca si nici TS nu sunt o gluma. Ordinea cuvintelor difera. Corect trebuie citit Spada TS Codatronca, iar rezultatul se conjuga ca un nou supercar.
Codatronca este un nume format prin alipirea a doua cuvinte "coda" si "tronca", care in limba "cizmei" (Italia) inseamna "coada" si, respectiv, "taiata". Daca ne uitam bine la spatele bolidului, vedem izvorul de inspiratie. Vinovati de acest supercar, ce dispune de 600 CP si atinge o viteza maxima de peste 330
km/h, sunt fostul designer-sef de la BMW si Zagato, Ercole Spada, si fiul sau, Paolo Spada, unul dintre principalii designeri de la Honda si Smart. Mai mult, acum nu mai este vorba doar de un concept, ca acum aproximativ un an, ci de o masina complet functionala. Prezentarea ei oficiala va avea loc la Monte Carlo, pe 24 aprilie, iar o varianta si mai rapida (TSS) va aparea spre sfarsitul anului. "Coada taiata" este unul dintre fetisurile lui Ercole Spada, aceeasi solutie fiind adoptata de acesta la proiectarea modelelor Alfa Romeo Giulietta SZ, TZ1 si TZ2, in anii ‘60. Iar arhitectura masinii spune multe, dar nu chiar tot.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.