1. TATA Nano – 2.500$
Nano este cea mai ieftina masina din lume. Ideea TATA a fost de a construi un vehicul low-cost, capabil sa transporte in siguranta o familie din India. Rezultatul, un fel de masinuta de trei metri lungime si circa 1.5 metri latime, animata de un motor pe benzina, in doi cilindri, care dezvolta 33 CP. Nano poate atinge peste 100 km/h dar, pentru siguranta, se recomanda o viteza de 70 km/h. Modelul de baza nu are airbag-uri, radio, aer conditionat si nici elemente de siguranta.

2. Chery QQ – 4.780$
Micuta citadina vine tocmai din indepartata China si este disponibila in mai multe variante de echipare. Numai in China insa, masina neintrunind, ca de altfel mai multe modele din acest top, standardele de siguranta si poluare din Europa si SUA. De asemenea, Chery se afla in proces cu General Motors, QQ semanand aproape ca doua picaturi de apa cu Chevrolet-ul Spark – traditionalul Matiz.

3. Suzuki Maruti 800 – 4.994$
Inainte de lansarea lui Nano, Maruti 800 era cea mai ieftina masina din India. Iar in anii ’80-’90 a fost cel mai vandut model in aceasta tara. Maruti 800 dispune de 37 CP si poate atinge o viteza de top de 120 km/h.

Citeste si:

4. Geely MR – 5.500$
Creste pretul, se inmultesc si optiunile, iar spatiul sporeste si el. MR are si aer conditionat, si compartiment pentru manu, si CD player, si bancheta spate pliabila.

5. Geely HQ SRV – 5.780$
Constructorul chinez pretinde ca HQ SRV, viziunea sa asupra SUV-ului (!), este o masina de lux. Este adevarat, dispune de o plansa de bord mai elaborata, ceva optiuni si, atentie, de sigurante la usi.