Auto 23 Aprilie 2008 00:10
Mercedes-ul SL 65 AMG si ai sai 612 CP "de fabrica" nu au nevoie de nicio prezentare. Dar "desinenta" Black Series da fiori pe sira spinarii si prevesteste ceva si mai rau.

Black Series nu se refera la culoarea bolidului si nici nu are vreo legatura cu "doamna cu coasa". Desi..., daca se apasa fara simt de raspundere acceleratia, s-ar putea sa vina mai repede decat era prevazut. Black Series (BS) se traduce printr-o serie de modificari operate SL-ului 65 AMG, ce transforma masina super-sport,
intr-una de curse.

Concret, specialistii AMG s-au intrecut pe ei insisi. Ei au supus SL-ul 65 AMG la o cura de slabire drastica, pe baza de fibra de carbon si alte artificii tehnologice, in urma careia raportul kilogram/cal putere (kg/CP) a scazut la 2.74 kg/CP, de la 3.46 kg/CP. De exemplu, capota motorului, aripile, acoperisul, eleronul spate si difuzorul de aer integrat in parasocul spate sunt din carbon. Dar partea trista este ca s-a renutat la sistemul de decapotare. Asta e! si frumoasa, si desteapta, si devreme acasa nu prea se poate.

Totusi, sa nu credeti ca bolidul a ajuns numai piele si os. De mare ajutor a fost si cresterea puterii propulsorului V12 bi-turbo, de 6.0 litri, la 670 CP (± 66 CP).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.