Auto 25 Aprilie 2008 01:57
Francezii de la Renault lucreaza la dezvoltarea unui vehicul electric. Automobilul va fi de marimea unui Twingo si ar putea dispune de seturi diferite de baterii: unele pentru distante scurte, altele pentru drumuri de mai multe sute de kilometri. "Daca vom fi gata, masina complet electrica va fi disponibila pentru Jocurile Olimpice de Vara din 2012.

Incercam sa respectam termenul, din cauza taxelor mari, Marea Britanie va fi o piata buna pentru masina", a spus directorul de dezvoltare Renault, Patrick Pelata.

"Ne gandim sa inchiriem bateriile contra unui abonament lunar. Va fi o taxa mai mare sa le incarci in miezul zilei si una mai mica noaptea", a adaugat Pelata.

Planurile Renault in segmentul masinilor electrice contin deja doua vehicule: o versiune concept de Megane ce va fi prezentata in toamna la salonul de la Paris, dezvoltata pentru piata din Israel, si o varianta a utilitarei Kangoo.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.